Qui som i què puc fer


La T-11 és una proposta més que des dels barris es posa en marxa per fer front a les retallades. És una iniciativa que ha sortit de la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona) i està oberta a que tothom se la faci seva.
Perquè la T-11 tingui molts usuaris necessita del suport de com més persones i entitats millor. Pots explicitar-lo aquí.
La T-11 necessita persones com tu per estendre la idea. Aquest és el material de difussió:

  • Una T-11, de mida A4 per enganxar-la en llocs visibles: aquí


  • Una T-11, de mida de targeta, perquè la portis a sobre. D’aquesta manera, explicitaràs el teu desacord amb la pujada dels transports públics i alhora quan esperis el bus t’identificaran com a usuari de la T-11 i qui en disposi d’una s’adreçarà directament a tu: aquí
  • Un full explicatiu: aquí

Si vols contactar directament amb nosaltres: t11contacte@gmail.com256 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   201 – 256 de 256
Anònim ha dit...

Avui he fet la meva primera T-11!! Però no he seguit el procediment que comenteu a la web, l'he donat directament a una persona i li he comentat en què consisteix la iniciativa i l'he convidat a què ho fes a partir d'ara. Ha estat molt agraïda i crec que les dues hem començat el dia amb un somriure.
Malgrat la bona feina aque esteu fent i la difusió, crec que gran part dels usuaris de transport públic, si veuen una targeta a les parades de bus o entrades de metro no sabran que és una T-11, i per tant, moltes es "perdran". Per tant, convido a tothom a què la donin directament a algú, de moment. I quan la iniciativa estigui més estesa, ja fer-ho pel procediment que s'havia plantejat inicialment. A més, pots aprofitar el contacte amb el/la destinatari de la teva T-11 per explicar-li com funciona i segur que estarà agraït pel teu gest i a partir d'ara ho durà a terme també.

Anònim ha dit...

No estic gens d'acord amb tu.

En canvi si que ho estic amb Vde Vendetta. Si no ens movem i ho fem units i unides no aconseguirem mai rés.

Fa falta optimisme i no pessimisme. Fa falta proposar noves i bones idees com aquesta i no, posar pals a les rodes.

Anònim ha dit...

Es atm la que ha subido los precios no la

Anònim ha dit...

AIXO NO!

els responsables d'aquest bloc es dediquen a fer spam introduint-se en fòrums que res tenen a veure amb la targeta.

exemple:
- En un fòrum d'intercanvi de favors, posen aquesta URL com pàgina de referència.

- En un fòrum de bicicletes posen, aquesta URL com pàgina de referència.

Enhorabona, polítics de l'oposició amagats!

Anònim ha dit...

La idea és genial!
Cal difusió i veure si qualla, perquè això no és França ni Holanda i aquí la mentalitat de la gent encara és molt poc oberta en questions d'actuacions ciutadanes. Com a exemple només cal veure el tema del reciclatge de residus.....clar que quan els toquen la butxaca, potser respondran millor. Jo utilitzo targeta rosa però ajudaré a la seva divulgació.
El problema són els de l'AMT que en quan s'assabentin de la moguda faran alguna cosa per evitar-la.

Anònim ha dit...

Buenísima idea. Ya he puesto un enlace en mi facebook para que lo lea más gente, además de enviarlo por mail, que es como a mi me ha llegado. Una opción sería si dejas la tarjeta en la parada donde te bajas, poner con un boli el nº de bus en el que ibas, para que la gente sepa que para ese no va a valer. Y quizá la hora también. Lo digo porque ya sabéis que muchas veces lo que marca la máquina que valida el tiket no se ve un pimiento. También se puede poner cuantos viajes, porque yo por ejemplo si viajo con mi marido y pago 2 viajes, la tarjeta servirá para 2 personas después, no sólo para una.

Esto es como cuando sacas el coche de la zona azul antes de tiempo y le pasas el tiket a otro coche, yo lo he hecho muchas veces, aunque hay sitios, como Granollers, que te hacen poner la matrícula. Que jeta!

Luis ha dit...

El colmo de esta buena inciativa sería que se provechasen de ella quienes ahora se cuelan en el metro. Aún así, adelante!

Anònim ha dit...

Se trata de aprovechar el billete dentro de la legalidad, no de colarse si no hacen caso ala reivindicación. Viajar sin pagar va en contra de todos. Deberías saber que más de la mitad del coste del billete se paga vía impuestos, aunque a ti te parezca muy caro.

Anònim ha dit...

Perdonar pero no entiendo como puedo conseguir la T 11 fisicamente

Anònim ha dit...

Podrieu crear també un perfil de twitter en el que poguem anunciar on deixem la T-11, per a tots aquells que no tenim un iphone i no podem utilitzar l'aplicació per localitzar-les

Anònim ha dit...

Em sembla fantàstica la iniciativa. Felicitats. Tots units fem força !!!

MotoMiler ha dit...

He abierto un tema en el foro de Hypermilers para darle toda la difusión posible: http://bit.ly/xD9cmv

También parece que lo han subido a meneame.net: http://www.meneame.net/story/t-11-podria-generar-mas-15-000-viajes-gratuitos-cada-dia

(Menead la noticia, si llega a portada lo verá muchísima gente!!!)

Sort a tots!

Francesc García ha dit...

Molt bona iniciativa! A veure si així disminueixen els ingressos de l'ATM!

Anònim ha dit...

he visto durante dias seguidos a 5 de la mañana la misma persona colarse en el metro, por el horario significa que es trabajador y yo me pregunto ¿los que ibamos en el mismo metro no somos trabajadores tambien ? todos pagando y el ¿no?

Anònim ha dit...

Es a dir com la Renfe és pública hem de subvencionar amb diners públics el sou dels maquinistes dels trens, superiors al que guanya un director de sucursal de la Caixa que ja de per si és molt elevat.

Anònim ha dit...

jo vaig utilitzar la t-10 i la vaig convertir en la t-12, ja que ma mare i jo vam fer el mateix trajecte juntes i al finalitzar el viatge, la vaig passar a dues noies(que van quedar mig flipan, mig passant de mi). ja he fet corre la veu!! :)

Edro ha dit...

Amb la T-11 seria posible viatjar gratis?

Jaume ha dit...

M'agradaria recordar que els viatges de transport públic no són "gratuïts" sinó que els paguem entre tots, entre els que paguem impostos i entre els que paguem els bitllets. Jo tampoc estic a favor dels preus execessius del tranport públic i la crisi també m'afecta però potser si deixessim de fer trampes no series tant cars.

Jaume ha dit...

Ho sento però el tot gratis i la barra lliure no funciona. Aquesta iniciativa em sembla molt irresponsable perque perpetuala idea que l'administració pot perdre diners a dojo sense que ningú en sigui responsable. Doncs això no és així perque hi ha gent que paga impostos i no fa trampes i als quals també afecta la crisi.
Si us plau, siguem una mica més legals i no tinguem tanta cara.

Anònim ha dit...

Fantàstica idea! Quantes més persones la posem en pràctica, més "normalitat" acabarà tenint!

Jo faig servir la T-MES, però això no m'impedeix fer-ne el màxim de difusió i animar al meu entorn a fer-ho!!!!

Anònim ha dit...

El que es diu sobre el dèficit és totalment cert. El metro produeix grans pèrdues perquè el cost de les infraestructures de per si ja és un cost fix molt elevat i a part hi ha molt personal. L'adaptació als més necessitats també provoca dèficit però per això ningú es queixa. Jo tampoc estic d'acord amb la pujada dels bitllets de transport perquè m'afecta directamente com a usuari i, per tant, veig molt lògica aquesta plataforma de la T-11. Malgrat tot, la pujada de les tarifes era totalment necessària: no sé si ho sabeu però a la majoria de ciutats els bitllets de metro no estan gairebé integrats i a més són més cars (si estant a la mateixa zona), és a dir, pagues segons la línia de metro (recordeu mateixa zona) que agafis. A més, aquí el metro està bastant subvencionat perquè si no ho estigués un bitllet senzill podria arribar a valer 3 euros i una t-10 uns 20 euros.

Per últim, dir que formaré part d'aquesta plataforma però no digueu que la culpa del dèficit és la gestió perquè no l'és. Les empreses de transport massiu suburbà acostumen a tenir pèrdues per això els que sàpiguen una mica d'economia compendran que son un monopoli natural.

Anònim ha dit...

Us felicito per la iniciativa!
No sóc de arcelona i, per atnt, no utilitzo la T10, però trobo la idea genial!

Anònim ha dit...

Benvinguts a una altre realitat:
1) Hi hauran graciosos que deixaran targetes caducades com a T-11.
2) Empleats de TMB rebran ordres de eliminar les targetes T-11 que trobin per les marquesines.
3) Gent es confiara de trobar una T-11 a la parada, i degut a no trobar cap i de no disposar de t-10 valida, haura de comprar un bitllet senzill amb el que pagara encara mes diners que tenint la seva propia t10. En el millor dels casos es pensara que la t-11 encara es valida i al pujar al bus (que passa cada 20min) sen adonara que no ho es i haura de pagar un bitllet senzill igualment.
4) Lany que ve, la T-10 sera unipersonal
5) Lany que ve, apujaran limport de la t-10 per a compensar les perdues que aquesta mesura generara.

Finalment, magradaria fer una reflexio... Sabeu de qui es la culpa que apujin els preus del transport public? Doncs es de les ratilles humanes que es colen al metro i renfe sense pagar i saprofiten del sistema. Al cap i a la fi els que sempre paguem, paguem un preu que surt rentable a TMB...

Anònim ha dit...

És molt bona iniciativa!! a casa ja en som 4 que ho fem!!!
Està prevista l'aplicació Incidències 2.0 per blackberry????

Gràcies!!!!

Anònim ha dit...

PROPOSTA: ET REGALO UNA T10 SI.....
Jo proposo el següent. Donada la “misteriosa” iniciativa d’un parell d’estudiants de la UPC, i dic misteriosa no per la pròpia iniciativa sinó per la seva misteriosa desaparició, intenteu rescatar la seva idea (per tant és seva i cal que ho facin ells) seguint un model per comercialitzar-ho que s’ha fet en altres àmbits. M’explico amb un missatge: “ET VENC UNA ENGANXINA D'UNA MARCA COMERCIAL – que paga el “pato” - I ET REGALO UNA T-10 NOVA SI EM DEIXES ENGANXAR l'ENGANXINA A LA MATEIXA”. Amb això potser es resol el problema de que aquests nois no tenien llicència per vendre títols del transport, però ningú els pot prohibir vendre enganxines comercials i ningú els pot prohibir regalar targetes.

Salutacions

Francesc Massana

Anònim ha dit...

hi ha estacions que per sortir s'ha de passar altre cop el bitllet, com ara gràcia, si fa més de una 1 hora i 15 minuts que s'ha vaidat el bitllet per primer cop no s'obren les portes.

Salva ha dit...

Por favor, firmad en ésta propuesta impulsada por mi y difundirlo. Os lo agradecería enormemente

http://actuable.es/peticiones/a-favor-la-reduccion-del-precio-los-titulos-transporte

Gracias por adelantado

Anònim ha dit...

Hola!! Ja he fet una segona T-11! Què bé! Per cert, teniu pàgina a Facebook?

Anònim ha dit...

PROPOSTA: “ET REGALO UNA T10 SI.....”

Jo proposo el següent. Donada la “misteriosa” iniciativa d’un parell d’estudiants de la UPC, i dic misteriosa no per la pròpia iniciativa sinó per la seva misteriosa desaparició, intenteu rescatar la seva idea (per tant és seva i cal que ho facin ells) seguint un model per comercialitzar-ho que s’ha fet en altres àmbits. M’explico amb un missatge: “ET VENC UNA ENGANXINA D'UNA MARCA COMERCIAL – que paga el “pato” - I ET REGALO UNA T-10 NOVA SI EM DEIXES ENGANXAR l'ENGANXINA A LA MATEIXA”. Amb això potser es resol el problema de que aquests nois no tenien llicència per vendre títols del transport, però ningú els pot prohibir vendre enganxines comercials i ningú els pot prohibir regalar targetes.SalutacionsFrancesc Massana

T12 ha dit...

T-12 Padres
¿Què passa quan acompanyes als teus fills a l'escola, al futbol... a on sigui? Ell passa "gratis" amb la T12 i tu piques amb la teva targeta. El deixes i tornes cap a casa, tornant a pagar un segon viatge, tot i que estàs dins de l'horari de transbordament.

¿Què podem fer per reduir els nostres viatges a la meitat? Quan entris al metro per segona vegada, fes-ho utilitzant la T-12 del teu fill. Si et trobes un revisor, ensenya-li la teva targeta que ja has utilitzat al primer viatge, perfectament validada.

Cal tenir en compte que això nomès serveix pel METRO, ja que als autobusos queda enregistrada la direcció de la línia.

Anònim ha dit...

Vaya forma que tiene TMB de incentivar el transporte público...
Espero que con esta subida tan bestial de precios, les salga el tiro por la culata. Ya veremos que pasa..., pero la T-11 una gran ocurrencia.

Anònim ha dit...

¿Y si no hay nadie? O como le pasa a mucha gente, ¿nadie la quiere o te miran con cara de qué les estás diciendo? Yo la dejé en una marquesina ayer y la media hora ya no estaba. :)

Anònim ha dit...

Té tota la raó, que aprengui català, que som a Catalunya.

Anònim ha dit...

Per què serà molt difícil? Què hi ha més fàcil que deixar la T-10 a una amrquesina o donar-li a algú?

Anònim ha dit...

I què faran? Que els transports triguin 1 hora i quart? No sigueu burros!

Anònim ha dit...

Bé i amb la vaga de 4 dies convocada per finals de febrer, què farem??

Anònim ha dit...

Hola Tothom:

Estaria bé escriure en bolígraf quin va ser (nombre de bus o de si fos el cas el metro o ffcc) l'últim transport públic a la tarja T11, per tal de poder llegir-lo més clarament, i no trobar-se en el xasco de ser el mateix.

També possibilitat de fer més d'un re-ús.

Factotum ha dit...

Suscribo las propuestas.

Pero demos un paso más: ¡¡¡pidamos el transporte público urbano gratuito!!! ¿utópico?.. a ver que os parece:

Hace poco TMB-ATM prohibieron la venta low-cost de la T-10 argumentando que "los vendedores carecían de permiso de venta...". Los periodistas han demostrado que NO existe tal permiso, mientras que ENTIDADES BANCARIAS, PUESTOS DE LOTERIA y quioscos los venden "de siempre" a precio normal!!! Es decir:
1.- Existe un margen comercial que se reserva para ciertos privilegiados.
2.- Se restringe la libertad de mercado (pero no precísamente para bien), y
3.- Cuando aparecieron los primeros bonos de transporte YA llevaban publicidad: ¿quien ha desaprovechado esa fuente de ingresos?

En resumen: se han de imprimir las tarjetas, se han de mantener las máquinas validadoras, se han de pagar los sueldos de quienes controlan el pago... Teniendo en cuenta que nuestros impuestos YA pagan la mitad del viaje ¿si nos ahorramos lo anterior no nos saldría gratis?

Y los trabajadores podrían destinarse a mantener el servicio en condiciones decentes. (Y dejarían de cabrearnos los que se cuelan... :)

Anònim ha dit...

Posar els darrers comentaris primer és sempre una bona idea.

Anònim ha dit...

Intent fallit de T-11. He fet el darrer viatge de la T-10, volia deixar-la com a T-11 i ho he fet a l'entrada d'una estació amb transbordament, just al costat de la ranura per validar la targeta. M'he quedat en un racó per veure si algú la recollia, per curiositat. Però sorpresa, ha sortit un dels treballadors del metro, l'ha agafat i l'ha eliminat.
Em pregunto si tenen instruccions concretes en aquest sentit. Algú ho sap? Cal pensar a deixar les targetes en un lloc no tant visible pels "taquilleros".
Llarga vida a al T-11 i, sobretot, a la solidaritat entre la gent!

Anònim ha dit...

Jo crec que per a identificar les targetes, estaria be a més de posar-les en un lloc visible, escriure-hi a boli: "T-11 fins a 20:40h" per exemple, es a dir, s'identifica que és una T-11 i fins a quin moment dura. Crec que és molt més visual, i així si ho veus segur que te'n recordes de fer el mateix amb la teva targeta.

Singablues ha dit...

Que no decaiga esta iniciativa... hay que darle caña... hace ilu entregar la T-11 en mano a los de la parada del bus cuando bajo del metro ;-)

Anònim ha dit...

Hola,
Ya llevo 3 T-11. Yo quito donde pone T-10 le borro el 0 con tipp-ex y le estampo un 1. ¡Y tacháaan: ya tenemos nuestra T-11! Así queda constancia :)
Además, imprimo el cartel explicativo y lo pego en algunas marquesinas... aunque al final los acaban quitando. ¡¡He pensado en hacer pegatinas para que sean más difíciles de eliminar!!

Ales ha dit...

Molt bones, us adjunto l'enllaç d'un curtmetratge que he fet amb el qual intento obrir debat sobre el transport públic, si us sembla interessant podríeu penjar a la vostra web o projectar on us doni la gana, crec que va molt bé ara amb les reformes a TMB.
Una salutació, salut i sort!!
http://vimeo.com/24031059

Anònim ha dit...

Trencat el sistema dels tickets de metro, ara es poden generar
gratuitament cortessa d'Anonymous i la #opTmestre per tornar el
transport public als ciutadans

https://anoncat.wordpress.com

@anoncat_opTmestre

Necessitam difusio!

Montserrat Prats i Camps ha dit...

Em sembla una idea fantàstica, demà mateix la poso en pràctica.

Anònim ha dit...

Tengo la sensación de que esta campaña esta decayendo... a mi me encanta.. llevo entregadas 7 T-11... Hay que darle caña a una idea creativa que no coniste solamente en salir a la calle a decir que No a esto y No a lo otro! Sino que son acciones del día a día lo que hacen cambiar el mundo!

Anònim ha dit...

Demà mateix ho començo a fer i ho explicare a classe molt bona idea :D!

jose ha dit...

Esta bé la inciativa. Tan llunyà es el somni d'un transport public gratuit? o al menys assequible...
Si saberen retallan d'on cal, no caldria pujar tant els preus, per exemple, agafem les tarjetes visa o els taxis gratuits del 350 diputats del congres i segur que paguem un tant del servei de metro... i ells, pues que tambe agarren el metro... o els cotxes oficials... o tantes coses... en fi... vorem quan açò pega un ascaflit...

Isern ha dit...

L'unic inconvenient que hi veig és que els bitllets es tirin allà més temps que la hora i quart que deixen de marge. La resta tot molt bé,

Paz ha dit...

Creo que es una muy buena idea para aprovechar esos transbordos que a veces no utilizamos al acabarse una targeta, pero olvidamos algo muy importante: dada esta nueva política casi franquista en la que nuestros derechos restroceden por segundos y su "afición" por controlar y recortar, creo que al final nos acabará repercutiendo puesto que para callarnos no mejorarán la situación, si no que nos quitarán ( ya acostumbrados a esta tactica de desposesión)el derecho al transbordo, haciendonos pagar otro viaje, y al final saliendo aún más caro, o incluso cualquier otra propuesta retorcida para acabar con esta tentativa.
En definitiva, es una idea innovadora y que facilita el transporte a aquellos que con la situación actual no pueden permitirselo, pero debemos prepararnos a las consecuencias que esto pueda traernos. Saludos.

Anònim ha dit...

Molt bona idea!

wey ha dit...

Jo vull compartir una altre manera d'estalviar diners,

putser algo ja ho sap pero de totes maneres us explicu per si algu altre no ho sap i us pot estalviar molt sobretot per a estudiants i gent que fan servir billets mensuals o trimestrals ( t-jove, t-mes, t-trimestre, nose si hi algun més, la t-dia tmb compta pero no crec ke hi hagi gaires turistes aqui jajaj)


us poso un exemple:
de bcn a terrassa son 3 zones, i podem fer servir una de dos zones pero sempre y quan fent servir una (T-jove, T-mes,T-trimestre..) pero la primera validació ha de ser en el punt mig, en aquest cas per exmple en sant cugat fas la primera validació. Amb aixo pots anar de terrassa a bcn amb un billet de 2 zones en comptes de 3 zones.
( de aqui amb un T-jove estalvies uns 50€)

ara no nomes poden per servir per aquestes zones, sino a distancies més llargues també. per exemple manresa fins a bcn son 6 zones, doncs podries comprar una de 3 zones validantlo en el punt mig per exemple terrassa, la cosa es que de manresa a terrassa son 3 zones y de terrassa fins a bcn 3 zones també, y al haverho validad en terrassa pues pots viatjar a qualsevol lloc sempre y quan no pasis de les 3 zones,
( aqui no se quan es pot estalviar pero penso que de 3 a 6 zones hi ha bastanta diferencia )

nose si m'enteneu, la meva expresio no es gaire bona jajajaja

si us poso un exemple matematic o de fisica a veure si enteneu millor

partim de punt mig d'una circumferencia y aquest té un radi (zones), doncs si parteixes del punt de centre només podras mouret fins a la bora d'aquesta circumferencia com a molt, pero ara si estas desde la bora i vas a laltre punta de la circunferencia pasant pel seu centre, dons podras fer un diametre (el doble de radi) de distancia, en aquest cas podras fer el doble de zones.

Jose Antonio Madrid Díaz ha dit...

Tot i que sempre he estat a favor del transport públic, crec que s'hort han près com un mitjà de recaudació més i no com a un servei al ciutadà, així que animo a tothom a no agafar el transport públic per a q vegin que els preus son abusius i que estem en contra. Desplacen-vos caminant, en cotxe privat o compartint cotxe... Xo no doneu ni un cèntim mes a aquest servei que no fa mes que guanyar diners amb les persones que ho fan servir!!!

quiosquer ha dit...

He vist que la pujada en el viatge senzill d’1 Zona en el transport públic s’ha apujat de 2,00 € a 2,15 € que equival a un 7,5% més del preu anterior. Em sembla indignant que se n’aprofitin d’aquesta manera, quan els sous han baixat o s’han congelat.

Tinc un quiosc de premsa i tinc entre altres serveis la venda de la tarja T-10. Havia pensat que podría destinar-ne sempre una o dues a la venda com a ticket per viatge senzill, de la següent manera: Vendre-la a 1,25 € pels vitges que tingui per validar (si és nova seria a 12,50 euros) però per contra després me la puguin tornar i li abonaría cada viatge que tingui pendent.

Seria com si dos amics es repartissin els viatges, però jo degut a la meva proximitat amb la parada del bus i ampli horari faria d’enllaç. Això es podria fer en quioscos i cafeteries properes a les estacions.

Els usuaris estalviarien 90 cèntims per viatge i jo tindria uns ingresos extres en compensació per la meva tasca i risc. A més, amb l’ús de la T-10 tenen dret a transbords, cosa que amb el bitllet senzill no passa, i després encara podrien donar-li un viatge més amb l’ús de la T-11.

Seria “legal” o es podría aprofitar algún buit legal, per a fer aquesta pràctica?

Anònim ha dit...

Ahir vaig utilitzar la meva primera T-11. La vaig trobar a la sortida dels FGC de Plaça Catalunya i la vaig fer servir al metro línia 1. Funciona!

«El més antic ‹Més antic   201 – 256 de 256   Més nou› El més recent»