Qui som i què puc fer


La T-11 és una proposta més que des dels barris es posa en marxa per fer front a les retallades. És una iniciativa que ha sortit de la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona) i està oberta a que tothom se la faci seva.
Perquè la T-11 tingui molts usuaris necessita del suport de com més persones i entitats millor. Pots explicitar-lo aquí.
La T-11 necessita persones com tu per estendre la idea. Aquest és el material de difussió:

  • Una T-11, de mida A4 per enganxar-la en llocs visibles: aquí


  • Una T-11, de mida de targeta, perquè la portis a sobre. D’aquesta manera, explicitaràs el teu desacord amb la pujada dels transports públics i alhora quan esperis el bus t’identificaran com a usuari de la T-11 i qui en disposi d’una s’adreçarà directament a tu: aquí
  • Un full explicatiu: aquí

Si vols contactar directament amb nosaltres: t11contacte@gmail.com253 comentaris:

1 – 200 de 253   Més nou›   El més recent»
Pilar ha dit...

Demà mateix faig una t-11

Ana ha dit...

Em sembla una super bona idea, fàcil de posar en pràctica

Carles Uroz ha dit...

Be! be! be!:
Perquè sapiguen que les protestes no només son paraules

Francisco ha dit...

Una vez cuando baje del autobus con la tarjeta caducada pregunté quien la queria para hacer un viaje gratis y la gente me miró con cara rara. Espero que con la T11 esto se normalize.

SrMicó ha dit...

Lo único que se conseguirá es que bajen el tiempo de trasbordo o que lo quiten directamente.El objetivo de subir el precio es hacer frente a los 700M de deficit que produce anualmente el transporte publico de Barcelona.

Anònim ha dit...

Mencanta, difusion a tope!!!!

Mala conciencia ha dit...

Siempre hay quien comprende más las necesidades de las empresas que las necesidades de los usuarios. Estamos en un pais extraño en que se puede subvencionar a autopistas pero no al transporte público, amen de que gran parte del dèficid de TMB es debido a su mala gestión.
La tarjeta integrada fue consecuencia de la presión de los usuarios y la bajada de los precios tambien lo será.

David ha dit...

M'encanta la idea per l'originalitat i innovació !!!!
Deixem totes les T-10 amb títol esgotat a les marquesines !!!!!!

Anònim ha dit...

No hay mas que ver, que mientras que a los 8.000 empleados les han rebajado un 12% el sueldo, los directivos, que por cierto son cargos públicos y ya cobran por realizar ese trabajo, además se han aumentado el sueldo un 15%. Incoherente verdad?

Mercedes Thepinkant ha dit...

Muy buena idea. Creo que también se podría hacer con la 50/30. Se transformaría en la 51/30. Waiiiiiii!!!

Anònim ha dit...

Molt i molt bona idea!! la podré posar en pràctica a la uni :D

Anònim ha dit...

Es pot fer però per a l'altra persona és com si no pagués si un revisor li demana, ja que és unipersonal, suposo que porta el DNI per algun lloc...

Anònim ha dit...

Jo també ho faré, endavant!

Anònim ha dit...

Amb la 50/30 no cal DNI.

Anònim ha dit...

si la targeta està caducada que mes dona si queden o no viatges

Anònim ha dit...

per les nits no hi han ni naranjitos ni revisors ni res, a partir de les 9 imitja 10 tothom pot colar-se al metro i demes

Anònim ha dit...

Lo estoy expandiendo por twitter!!! a ver si resulta...efectivo!!! esperemos que si! @aryvd

Anònim ha dit...

como puedo consiguir una T-11? y vale para 1 zona? y el precio es mas barato que la T-10?

Ramon ha dit...

La T-11 es una t-10 que ha hecho el último viaje pero sin agotar el tiempo de recorrido de 1h 15 min, de manera que aún és válida para realizar otro viaje dentro de ese tiempo por otro usuario y en otro transporte diferente al último,

Anònim ha dit...

¡¡¡¡Genial!!!!

Anònim ha dit...

Amb el metro no funciona, si has agafat el metro el següent usuari no pot picar, encara que vingui d’una estació diferent!

bona idea!

Juan José González ha dit...

EL próximo movimiento que yo haria seria:

Informar medios de comunicación.
Carteles en Universidades, institutos y paradas de Bus/metro.

Como sugerencia, incorporaría a la web publicidad para costearlo que de momento, el dinero no crece en los árboles.

Un saludo y mucho ánimo.

Correveu ha dit...

Està molt bé trobar propostes per fer el transport més econòmic però aquesta és una absurditat total.Només beneficia a aquells que mai han pagat un bitllet i que ara se'ls permetrà seguir fen-t'ho a costa d'algú que sí s'ha gastat els 10€!!. Brutal, la picaresca catalana no té límits!!!

Anònim ha dit...

Jo crec que faré l'esforç de preguntar a la gent directament. Perquè si deixes la targeta, hi ha el risc de què passi el temps estipulat i ja no es pugui utilitzar.
Antònima

Lluc ha dit...

Em sembla molt bona aquesta proposta i molt provablement la posi en pràctica. També considero l'augment de preu un abús. Però m'agradaria notar que es paga per fer un trajecte i tens dret a transbordament durant un cert temps per poder realitzar aquest trajecte que vols fer. Allò que paguem NO és per un temps de viatge. Ho dic només perquè siguem conscients de què és allò que paguem. Es va fer el transbordament perquè era injust que una persona que no tenia una línia directa (per sort o per desgràcia) havia de pagar més per traslladar-se, ara no confonguem els termes.
Ara bé, com a mesura de pressió em sembla bé la idea, però tinguem presents que d'una manera o altra s'acaba pagant (via targeta de forma directa o via impostos de forma indirecta).

Anònim ha dit...

Bona idea. Jo també ho faré!

Anònim ha dit...

Se trata de una iniciativa en la que todos colaboraremos y todos nos beneficiaremos.
Siempre hay gente que "se aprovechará", pero de verdad crees que es una idea absurda?
Si te sientes estafado no colabores, pero si todos pensaran así no se habrían conseguido muchas cosas.

Me parece una buena idea y pienso ponerla en práctica, ya que somos muchos más los que compramos billetes.

Saludos!

Anònim ha dit...

Una xorrada. No té cap mena de futur ni aplicabilitat. L'únic que provocaria (ja que ho fareu quatre gats durant un mes), és embrutar els carrers de la nostra ciutat. En comptes de pensar "tant", el que haurieu de fer és refelxionar qui en ha portat a aquesta situació, i en les pròximes eleccions fer un canvi radical. És més, fent aquesta "gran" (pèssima) idea, l'únic que aconseguireu és que l'any vinent encara pugin més la tarifa...

Anònim ha dit...

@Mala conciencia. No es que se subvencionen las autopistas, lo que pasa que los amigos de CyU, PP i PSC/PSOE tienen directa o indirectament acciones en esas empresas... Por otro lado, tal y cómo se comenta el déficit en parte es debido a la mala gestión... pues haciendo estas tonterías no se conseguirá nada, lo que se tiene que hacer es no votar a esta gentuza. Pero lo que pasa que en este país hay gente que se cree muy lista (más listos que los de TMB en este caso), y su picardía no solo no sirve para nada, sinó que todo continuará igual. Si TMB ve una pérdida económica, que hará? pues subir más el precio del billete. Así que la "T-11" será más cara

Anònim ha dit...

Genial! jo ho penso fer... és una bona iniciativa!

Anònim ha dit...

COLAR-SE A DESTAJO POT SER UNA MILLOR SOLUCIÓ?? ELS SEGURATES NO SÓN REVISORS, SON "SEGURIDAD", PER TANT L'UNIC QUE POden fer és fer-te fora. i els revisors sols no et poden agafar ni emmanillar, així que si no van tots junts (revisors i segurates no poden fer res). Cola't sempre que puguis. No donaran a bast.

Quan la gent, una vegada, va deixar de pagar l'aigua perquè el preu era massa alt, van haber d' abaixar-. fem el mateix amb el tranport.

Anònim ha dit...

Se entiende que es en caso de agotar los 50, servirá para un ultimo viaje. Ya te dice 51/30

Anònim ha dit...

Eso es lo ultimo que hay que hacer. Con eso solo conseguiras problemas. Lo que se propone es ingenio sin hacer nada ilegal.

Anònim ha dit...

Ese es el problema. Es buena idea pero ahora estaran los listillos de turno buscando tarjetas como locos, y esos no colaboran.

Anònim ha dit...

Si poseu un papaer de fumar a la part del derrera els viatges es marquen en el paper, després aneu a l'autobús i li diu que la targeta no us funciona, si el conductor su curra us cambiara la targeta per una de nova....

El que heu de fer es cambiarla cuan sus agotin els viatges...

Proveu, jo abans sempre ho feia i hem funciaonava sovint...

Avegades hem pillaven XD

Anònim ha dit...

Perfecte gent! Ah! Una cosa pels que porten la web "disfrutar" no existeix. En català és "gaudir" :)

Anònim ha dit...

coger taxis tambien sale a cuenta entre 4 personas! :P

Anònim ha dit...

Hola holaa! molt bona iniciativa! però no es "Davant la pujada abusiva" sinó "Davant l'apujada abusiva" :D

Anònim ha dit...

jjeejej prenc nota!

rose ha dit...

Que protestar no serveix de res? si coneixem mínimament la història del segle passat (el que diré és tan sols temari de 2n de Batx.), recordarem que durant els anys 50 va haver-hi una vaga d'usuaris dels tramvies de Barcelona en reacció a una pujada de les tarifes i van aconseguir posar el règim franquista "contra las cuerdas".

A continuació poso un fragment que ho explica molt bé extret de la pàgima web de l'Ajuntament de Barcelona: http://www.bcn.es/publicacions/b_mm/bmm_transporte/bmm_transport_58.htm


LAS HUELGAS DE USUARIOS DE LOS 50

Los 316 millones de usuarios que los tranvías de Barcelona tuvieron en 1947 viajaban enlatados en vehículos destartalados con un elevado índice de siniestralidad. Mientras tanto, la empresa, desbordada, sólo se preocupaba por paliar su déficit subiendo las tarifas. Cuando, en enero de 1951, el Gobierno autorizó aumentar el billete de referencia de 50 a 70 céntimos en Barcelona, mientras que en Madrid, en cambio, se congelaba en 40 céntimos, la indignación popular se echó a la calle. Durante los seis primeros días de marzo de 1951 una espontánea y masiva huelga de usuarios de tranvías puso, por primera vez, a la dictadura contra las cuerdas. El 6 de marzo, el Gobierno canceló los aumentos de tarifas y el gobernador civil, Eduardo Baeza y el alcalde de Barcelona, el barón de Terrades, fueron cesados. Pero para entonces la protesta ya se había convertido en una huelga general, avivada por la oposición comunista. Fue necesaria la intervención de 4.000 policías y de la infantería de marina para que, finalmente, el 15 de marzo de 1951, la dictadura controlara la primera gran protesta antifranquista. ¡Y todo había empezado en los tranvías!

En enero de 1957 una nueva subida del billete del tranvía provocó otra huelga de usuarios. Aunque fue menos contundente que la de 1951, consiguió que el alcalde Simarro fuese destituido y sustituido por José María de Porcioles. Con él, entraba en escena el alcalde del desarrollismo franquista: culminó el proceso de municipalización del transporte urbano iniciado en 1951, impulsó la extensión de las redes de metro y autobuses en detrimento de los tranvías y, por encima de todo, estructuró el crecimiento de Barcelona basándose en el transporte privado (es la época del Seat 600), sin establecer medidas compensatorias de los desequilibrios y desigualdades que todo ello significó.

En 1957, el Gobierno español dio el visto bueno a la municipalización del metro y los transportes de superficie, mediante la Ley de Ordenación del Transporte Urbano de Barcelona. En aquel momento, el Ayuntamiento ya controlaba la mayoría de las acciones de Tranvías de Barcelona y del Gran Metro y el Transversal, que, en 1961, se fusionó en la Sociedad Privada Municipal de Ferrocarril Metropolitano de Barcelona. Ambas compañías, Tranvías y Metro, con una política social muy característica del corporativismo franquista, se fueron configurando como dos grandes empresas de servicios públicos que, aunque transformadas, han llegado hasta nuestros días. Durante el mandato de Porcioles se publicaron una Historia del transporte colectivo en Barcelona y los primeros números de una revista mensual, se institucionalizó la verbena de los tranviarios y se crearon escuelas para los hijos de los trabajadores, a la vez que, en los barrios periféricos de la ciudad, el Ayuntamiento instalaba viejos tranvías como barracones-escuela.

Anònim ha dit...

el full explicatiu està en blanc!

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé, però la T-11 només servirà durant el temps que hi hagi entre que el darrer viatger de la T-10 baixi del transport i el temps que quedi fins a la hora i 15 m. oi?

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé, però la T-11 només serviria en el poc espai de temps que hi ha entre l'últim viatge de la T-10 i el temps que quidi fins a la hora i quinze minuts, oi que és aixó?

Anònim ha dit...

Jo me voy a convertir en "coche de alta ocupación" para llevar gente de BCN a Sabadell Tarrassa Manresa, con el fin de ganarme la vida, ya que ahora estoy en paro. Y no pienso hacerme taxista!!!!!! Para que me roben con impuestos losmismos que no me dan posibilidad de trabajo decente!!!

Anònim ha dit...

El que s'ha de fer es esbrinar amb quina codificació escriuen la banda magnètica (que no és ISO) i reescriure'l unes quantes vegades.
He dit.

Anònim ha dit...

Es clar, però pensa que quan biaxes de la parada del bus amb la targeta caducada casi sempre hi ha algú esperant un altre bus. Hi ha marge de temps de sobre.

promoció T-11 ha dit...

El full explicatiu està en format pdf. Si no es veus és perquè la teva connexió a internet és lenta o no disposes del programa Adobe Acrobat. T’el pots baixar gratis d’internet.

Anònim ha dit...

m'acaba d'arribar un correu amb la següent informació:
"Mossos d’Esquadra nova uniformitat. El Cos de Mossos d’Esquadra no canvia la seva uniformitat des de l’any 1983, i ARA JUSTAMENT ARA, EN PLENA CRISIS i quan sembla que això no pugui anar pitjor del que està anant, ES DECIDEIX FER AQUEST CANVI QUE VES A SABER TU ELS MILIONS D’EUROS QUE COSTARÀ A LA GENERALITAT."
Això si que perjudica molta gent: contribueix a augmentar el dèficit fiscal (que hem de pagar amb més retallades), però alhora millora el resultat de la empresa proveïdora. Oi? Com és que es prenen aquestes decisions just ara? Per recolzar algú o per fer negoci. Oi?
I nosaltres hem justificar totes les retallades i no defensar-nos???!!!
Fer servir tot el que una tarja permet no és més que aprofitar-la i a més una pràctica de solidaritat mútua, no hi veig cap mal en fer-lo, al contrari em sembla molt bé.

Anònim ha dit...

El sistèma de transferència serà molt difícil, si es vol que realment s'aprofiti cal buscar altres alternatives ja que sino l'iniciativa no tindrà exit!

Anònim ha dit...

Y de paso quitarle el trabajo y el medio de vida a los que ya son taxistas y pagan esos impuestos, no? "Coche de alta ocupación" no se si serás, pero un cabronazo sin duda que si.

Anònim ha dit...

yo esto no lo veo muy claro....

Anònim ha dit...

Aquesta mentalitat es la bona, aprofitar amb seny un bitllet que hem pagat! hem sembla molt interesant

Anònim ha dit...

Es una molt bona idea. La veritat es que aquesta PUJADA es un robo. Estem farts dels abusos del Govern de la Generalitat. Mai ho havien fet tan desproporcionat. Lladres !!!

Anònim ha dit...

Em sembla molt bona idea per a una societat on tots hi participen, no en aquesta, una societat que esta plena de gorrons i caradures. Personalment ho faré, aveure que tal l'experiencia.

Anònim ha dit...

Jo crec que, en el cas de la T-11, simplement hi haurà gent que, en lloc de colar-se, s'aprofitarà dels qui paguen i agafarà sempre un bitllet d'algú altre. Només funcionaria si tothom utilitza una T-11 per cada T-10 que compra. I tots sabem que això no anirà així.

Pel que fa a la T-20, és una mentida total, ja que com a molt s'aprofitaria un viatge de cada 4 i només en cas que el teu amic faci servir una altra línia (i no com t'ho pinten al blog, com si fos per gent que treballa junta en diferents torns o va a Barna en horaris diferents). Per exemple: jo vaig a X i pago; torno de X i pago; li passo el bitllet al meu amic; el meu amic va a Y i no paga SEMPRE I QUAN utilitzi una línia diferent; el meu amic torna de Y paga. Resultat: s'han pagat 3 viatges de 4, o sigui que de "T-20" res.

Anònim ha dit...

Molt bona iniciativa!!! Felicitats! No ho fareu pels "listillos" de torn? No és la solució definitiva, això qui més qui menys ho sap, però com a senyal de que no ens conformem amb els preus que ens imposen, em sembla molt bona idea!
Jo ho faré, paraula!

Anònim ha dit...

jo hi participaré, espero que tu també....no sé si t'has adonat però també formes part de la societat participativa....si participes, clar. Què et costa? imagina que un dia ets tu el caradura que es troba una t11...què bé no??

Anònim ha dit...

i quines són les alternatives?? eh??? digues...

Marina ha dit...

Gran idea!

Espero poder-la posar en pràctica a partir de demà mateix!

edu ha dit...

i dos

Eduard ha dit...

Llavors, si ho entenc, el que proposes és:
-Que fins les properes eleccions només fem que empassar-nos tot el que ens fan. ( pagar i callar)
- Esperar que en la propera campanya un partit prometi baixar les tarifes del transport públic. (tot és possible...)
- Votar-los i que facin el que prometen....(puc riure oi???)

Definitivament crec que deixaré la meva t11 a la parada del bus, sabent que no és la solució definitiva, però sí una bona mesura de pressió i protesta.
Salut!

Ovella Negra ha dit...

per ser l'estat del benestar, no està gens malament..TMB i Cia diuen que tenim dels preus més econòmics d'europa en transport públic ( discrepo ) i a més, els sous d'aqui si que són 'econòmics'...tot i que no visc a BCN i no uso mai transport públic ( a la CAT interior és gairebé impossible ) ho trobo molt bona iniciativa...i si no, que en Tries vagi en Bus a treballar i no l'hi financem el cotxe oficial...el transport és una necessitat, no un luxe...QUE PAGI PUJOL!

Anònim ha dit...

I perque no us compreu una t-jove o t-trimestre? pots fer els viatges que et dongui la gana en 3 mesos i aquesta si que l'han baixat de preu. No us queixeu tant. El que pretenen els de TMB és que la t-10 no sigui la habitual, que la paguin els extrangers, com el bitllet senzill. Si feu 2 viatges al dia o més ja us surt a compte.

Anònim ha dit...

O a vegades no caduca fins al dia següent o la tarda pero tu no la necessites i encara queden viatges. Jo ja ho vaig fer i una persona va poder desplaçar-se tot un dia.

Anònim ha dit...

Idealmente, la iniciativa es buena pero lamentablemente en la realidad me temo que sucederá lo que ya han dicho: gente que jamás colaborará comprando y aportando su billete agotado y sólo vivirá de billetes ajenos.

De todos modos, suponiendo que todos colaboraran hay algo que no me queda claro. Todos decimos "bien, yo dejaré mi T-10 cuando use el último viaje" pero ¿cuándo deberíamos coger una T-11 aportada por otra persona? ¿Cuál debería ser la frecuencia de pago de T-10/uso de T-11 para que se maximice el beneficio para todos equitativamente? Es una reflexión nomás, claro. Sólo cada uno tendrá en su conciencia cuánto ha contribuido al sistema o abusado de él.

Saludos!

Karolina ha dit...

L'abaixen per dir que abaixen alguna cosa, quan efectivament saben que el que més es ven és la T-10. No som tontos!

B-Lego ha dit...

Em sembla molt, molt bona idea, i al contrari de la opinió dels pessimistes crec que pot ajudar a educar i construïr un comportament molt més sol·lidari entre els usuaris i la gent en general. L'intercanvi hauria de ser directe, a la mà sempre que sigui possible, millor que simplement 'deixar-la' a la vista: "Té, jo ja l'he fet servir, aprofita tu el que queda".

Si tens la tarja a la mà, exhaurida, ja l'has pagada, l'has consumit, i no li treuràs cap més profit perquè has arribat al teu destí, costa molt menys esforç donar-li a un altre que llençar-la al terra.

També s'en beneficiaran molts més usuaris normals que no usuaris aprofitats, simplement perquè n'hi ha molts més. I dels aprofitats, encara n'hi haurà un grapat que aprendrà a compartir les seves T11 quan no les puguin treure cap altre profit.

Anònim ha dit...

Em sembla una idea fantástica per a tots els que fem servir el transport públic a diari, una gran iniciativa!

Anònim ha dit...

La iniciativa és bona...peeero:
1) en el millor dels cassos, un usuari coincidirà puntualment amb un altre conegut per fer l'intercanvi o arribarà a la parada i hi haurà una targeta 'útil' esperant-lo.

2) la realitat s'allunyaria del cas optimista y s'acostaria a preferir pagar 1€ a fer tard a la feina esperant al 'conegut' que potser no és tan puntual o arribar a la parada i que hi hagi 20 tarjetes pel terra perque no hi ha un suport físic ni manteniment, i de les 4 que hi ha penjades no en serveixi cap.

Anònim ha dit...

Genial!!!!!!

Anònim ha dit...

Jo no agafo gaire el transport public.
A pesar d'aixo sempre tinc una T10 per si necesito desplacar-me en Transport Public i evidentment no em comprare ni una T20 ni trimestral ja que l'us que faig es molt limitat i estic molt a favor amb aquesta iniciativa i quan el meu titul s'esgoti la convertire en una T11.

Anònim ha dit...

No creo que sea algo ilegal, si usas el billete dentro de las condiciones que tiene el billete que es de 1 hora y 15 minutos.
Si que es verdad que a lo mejor encuentras billetes que ya no se pueden usar porque el tiempo ya ha terminado, pero ahi esta que los usuarios habituales siempre tienen que tener billete ya que no siempre se va a encontrar billetes validos para poder realizar la T11.
De todos modos encuentro que es un a buena iniciativa.

Anònim ha dit...

Em sembla senzillament fantàstic pel fons de la proposta, que és aixecar el cap i pensar que podem ajudar a una altra persona. No és una visió caritativa, que també podria ser vàlida, sino de consciència de ciutadania. M'agrada i ho he compartit a les xarxes.
Cristina

Anònim ha dit...

Però m'imagino que només funciona per al bus, i no per al metro perquè si posem la t-10 ja esgotada no s'obriran les portes, oi?

otipoti ha dit...

Molt bona la iniciativa. Ja mateix la penso posar en marxa. I no crec que sigui dolent com diuen alguns. És aprofitar la targeta. Jo l'he pagada i no és a títol personal com la T-Mes, per tant, es meva i faig amb ella el que jo desitjo. LA REGALO.
Felicitats!!!

Anònim ha dit...

M'encata creure amb el valor de les persones.No estem sols, no estem sols.

Anònim ha dit...

Després de llegir-me tots els comentaris veig que en general pensem que hi haurà molt aprofitat i al mateix temps moltes T11 amb el temps exhaurit penjant de les marquesines.

Per això mateix la picaresca serà petita, gairebé ningú pujarà amb una T11 al transport sense disposar d'una T10 amb saldo, per si ja no funciona la T11.

Jo crec que seria més efectiu entregar en mà la T11 a algú que estigui a punt d'accedir al transport per tres motius: 1-no embruta 2-no picaresca 3-no ha caducat, i li pots dir quin transport ja no pot usar

Per cert, també és extensible a més d'una zona.

demagazine ha dit...

S'han fet experiments com aquest en altres àmbits i la picaresca és mínima. La gent sol ser honrada. Salut i felicitats!

Jose Luis ha dit...

Grandes. Una idea sencilla y que sirve no solo para ahorrar un poquito, si no para unir más a las personas. Yo de todas formas, apuesto también a ser posible por rotular la tarjeta con el símbolo: T11. De este modo, las diferenciaría de las que ya no valen y sería útil cuando no podemos entregarlo directamente a una persona.

Saludos a todos y recordad: las grandes ideas suelen ser las más sencillas, y si todos pensamos juntos, habrá miles de ellas.

Isma ha dit...

I si durant el viatge en Metro ve el revisor i et pregunta pel billet validat?

Anònim ha dit...

No als Ferrocarrils, almenys si ets de fora de Barcelona, a Sant Cugat, inclús a les 2 de la matinada, he vist revisors, quan no fins i tot segurates amb el gos

Anònim ha dit...

Queridos, vuestro razonamiento es lo verdaderamente absurdo. Aquí no puede haber listillos beneficiàndose, porque los únicos que pueden sacar partido son los usuarios que en ese momento NECESITEN hacer un viaje. No te sirve de nada acaparar T-11s pues son inutilizables como máximo 1h y 15m más tarde de su último uso.

Anònim ha dit...

La 50/30 també pot convertir-se en una 51/30.
Pel que fa als "coladors oficials", és una conseqüència que cal assumir. Ni tothom farà una T-11 o 51/30, ni tothom l'usarà per consciència però està clar que si la iniciativa té ressò, es farà per CONCIÈNCIA.

Anònim ha dit...

Sí, i a alguns els hi surt a compte agafar l'helicòpter!

Anònim ha dit...

No tothom és jove, i la t-trimestre la pots perdre, 3 mesos és molt de temps. La t-mes està bé, però de zona 1 ha baixat 50 cèntims, i la de zona 2, 10 cèntims. D'AIXÒ JO EN DIC PRESA DE PÈL!!!!!

Anònim ha dit...

Magnífico. Felicidades por la idea. Si suben más los precios debido a esta iniciativa popular, será para demostrarnos una vez más su caradura y mala fe, porque esto, por todos los inconvenientes que ya se han reseñado en mensajes anteriores, tendrá una influencia económica muy limitada, su verdadera importancia es de cambio de mentalidad: del individualismo exacerbado en el que les ha interesado educarnos (donde todos estamos aislados y nos pueden dar por cu.. sin temor a levantamientos) a la solidaridad y el intercambio. Hagámoslo!!!

Anònim ha dit...

cap problema el titol es perfectament valid

Anònim ha dit...

El que hauria de fer tothom es colar-se a tots els llocs, tren, metro, bus. Pero tothom!!! no hi ha millor forma de protestar, i si no a la inversa, agafar un dilluns, que tothom faci l'esforç de sacrificar un dilluns i deixar els tranports públics buits a tot arreu. Peró aixo ja se sap, aqui es impossible,si la gent no és capaç de posar en pràctica i eficaçment aixo de la t-11 menys encara, fer coses una mica més "radicals"... PENÓS!!

Anònim ha dit...

Me parece que también se puede utilizar para el mismo transporte. Quiero decir que yo cuando he salido de una estación de metro o autobús y antes de 1 hora y 15 he tenido que volver a coger el transporte me ha servido el mismo viaje.

Anònim ha dit...

Yo ya el año pasado me parecían caros los transportes y mensualmente me gastaba mis 30 euros...así que sumé y me salio a cuenta comprar una bici plegable ..si si y ya la tengo más que amortizada..se que hay el bicing pero por donde voy a trabajar nunca hay. Así que todo el mundo en bici y a tocarle los cojones a Trias y su apuesta anti carril-bici

Anònim ha dit...

Així és, es podrà utilitzar el temps restant en un altre transport, com explicant, si surts del metro, et servirà pel bus o FCG Tranvia,y mentres estes dins el temps no importa el llarg del trajecte restant, és vàlida, a l'hora d'arribar a lloc. De fet l'unic lloc que cal validar a la sortida són els FCG, la resta de transport no cal tornar a validar a la arribada.

Anònim ha dit...

Jo imagino els transports gratuits,es pagarien amb els nostres impostos, i buidariem les ciutats de cotxes cremadors de gas-oil que ens acaben matant.
Tindriem un doble o triple efecte, es farien servir, es crearien noves linees, es milloria la mobilitat , es netejaria l'aire i deixariem de donar quartos a les Corporacions que ens controlen ..... menys dependència energètica ,etc. Tot avantatges. Ja no caldria vigilar qui es cola o no. Els costos ? suprimint el SENAT per exemple es podria pagar tot aquest sistema gratuit ... Què no hi ha prou ? doncs deixem de comprar armes a Alemanya que no hauriem de necessitar ,...

Anònim ha dit...

Jo penso que és important dónar la targeta en mà a una altra persona i no deixar-la en algun lloc físic. Quan surts del metro amb la targeta la dons a alguna persona que just en aquell moment vol entrar.

Anònim ha dit...

De metro a metro no te sirve pero de metro a bus sí, y de bus a bus cambiando de linia tmb!!! :)

Anònim ha dit...

En marzo estuve en Atenas y me llamo la atención que la gente,el pueblo, se niega a acatar y pasan Olimpicamente de pagar el metro,y ves a los funcionarios en la garita sin poner multas porque es una decisión colectiva,lo hacen pacificamente sin romper nada simplemente pasan practicamente todos (el que quiere pagar lo hace)sin validar la targeta de transporte.también me llamo la atención que el muchos locales fumaban y que el gobierno reparte drogas gratuitas a los mas desafortunados economicamente para evitar que se subleven contra el gobierno que les ha hundido en la miseria,ELLOS.

promoció T-11 ha dit...

Pensa que quan surts del metro no pots donar-li la tarja a una persona que entra, doncs al ser la mateixa línia no serviria, has de deixar la tarja en la parada de bus més pròxima.

Anònim ha dit...

jo n'he vist gent amb altres títolsm, més economics, per tal de no pagar la T10... i espero que no ens treguin aquesta altra opció de les màquines espenedores de títols de transport...

alternatives hi han... però s'han de posar en pràctica. és clar..

Anònim ha dit...

ho quan surts del metro i et trobes una parada de bus, li dones a alguna persona que s'està esperant. d'aquesta manera t'assegures que se'n farà un bon us.

Anònim ha dit...

Cambio de uniformes!!!....nos tendriamos que preguntar que familiar de que politico tiene una fabrica de uniformes, solo asi puede entenderse este aparente despilfarro.

Anònim ha dit...

A més ho pots evitar si coneixes a algú i us poseu d'acord. Aixó no te res a veure amb els catalans o d'on siguin, aprofitats hi ha a tot arreu.

Anònim ha dit...

Es COMPLETAMENTE CIERTO lo que dice: yo fui una Navidad a Atenas (debía ser 2004-2005 o 2005-2006) y NO pagaba nadie. Los funcionarios solo miraban y los pasajeros pasaban olímpicamente de pagar.

Anònim ha dit...

Es una muy buena iciciativa y la haré.

Pero sigo pensando que sería mejor que saliéramos a la calle y le tiráramos huevos al ayuntamiento por esta injusticia y por todas las demás... Yo sólo cojo el transporte público si es del todo inprescindible y este año NO renovaré el Bincing porque me parece una estafa como la copa de un pino...

Saludos y enhorabuena por la iniciativa!! :)

promoció T-11 ha dit...

Una t-10 esgotada en el metro serà un T-11 pel bus i una T-10 esgotada en el bus serà una T-11 pel metro o una altra línia de bus.
Recomenenm que qui acabi una targeta en el metro la posi en la primera parada de bus que trobi.

promoció T-11 ha dit...

Per fer efectiva una T-20 es tracta que dues persones comprin dues targes i les comparteixin només en els viatges que coincideixin (que no necessàriament ha de ser cada dia). Lògicament, aquestes persones faran altres viatges que pagaran amb una altra T-10 (que serà una T-11). Aquestes persones faran bé de marcar les dues T-20 compartides amb una marca per no confondre-les amb les altres targetes T-10.
D'aquesta manera portaran una comptabilitat clara i veuran com l'estalvi en el preu d'aquestes dues T-20 és d’un 50%.

Anònim ha dit...

que buena idea, a ver si se hace realidad.

VdeVendetta ha dit...

M'hi jugo la pell a que no utilitzes el transport públic a diari! Si entre tots podem facilitar-nos les coses i ajudar-nos a pagar menys, l'iniciativa serà bona. Petits gestos com aquests són els que uneixen el poble.
El canvi radical que s'ha de donar per tal que les eleccions i el govern canviin ha de ser justament aquest, que tot el poble estigui unit i es faci força, ja que som els que acabem patint les conseqüències...

Ah i per si no ho sabies, les tarifes pujen cada any, és a dir que amb aquesta idea o sense ella, l'any vinent continuarem pagant més pel transport públic.

Toni Perico ha dit...

Todo mi apoyo y hago difusión en mi blog!!!!

Animo!!!

Anònim ha dit...

I com la tornes a validar un cop estàs fora (doncs, l'has agafat d'una parada) si la màquina et diu: "títol esgotat" ????

Anònim ha dit...

I encara que la deixis en una altra linia, al passarla per la màquina et diu que el títol està esgotat......aleshores, com la pot fer servir altra persona?

Anònim ha dit...

¡No podía faltar un comentario de este tipo! Es un "hoy por tí, mañana por mí".En esta iniciativa prima la solidaridad.
Si has pagado tu T-10 y la has usado, ¿cuál es el problema en que alguien haga un viaje más dentro del tiempo de validez de la tarjeta?
Por gente que piensa de manera tan egoista estamos como estamos

Anònim ha dit...

és que no la pots deixer en una altre línia, el canvi és de metro a bus o de bus a metro.
una pregunta, pel tram baix també funciona, oi?
felicitats per la iniciativa, quan se m'acabi la meva T10 la cediré.

Anònim ha dit...

Felicitats per la idea.
Això sí que és pensar global actuar local!

Barcellonando ha dit...

Mi granito de arena para la difusiòn del proyecto T-11!

http://barcellonando.blogspot.com/2012/01/tra-viaggiatori-ci-si-aiuta.html

Petons.

promoció T-11 ha dit...

Sí, pel tramvia també funciona

Anònim ha dit...

Ole!! Fàcil i gratis... Simplement genial. Felicitats

Anònim ha dit...

Y así les va en Grecia...

Anònim ha dit...

És molt maco veure que, malgrat els temps q corren i el q ens esperen, encara podem tenir esperança en algunes persones. Moltes gràcies!

Anònim ha dit...

Hem creat un compte de Twitter que es Diu:
@ColatTuTMB

es per crear una sistema de radar popular dels controls de titols de transport que es efectuan en els metros.
Es molt facil quan viatges i veus un control fas un twitter a aquest usuari per comunicar on estan (linea + parada)
asi farem els nostres viatges mes segurs i baratos....
Sort,
Daniel

Anònim ha dit...

ahh i clar si podeu fer difundir aquesta informacio genial perque clarament ni mes fonciona quan som uns quants...

Anònim ha dit...

Perdoneu però no ho entenc. Quan deixes un bus o un metro per agafar un altre, que jo sàpiga, has de validar la tarja, a no ser que si estàs dins del temps del transbordament no faci falta validar-la o te la validi encara que estigui esgotada.

Anònim ha dit...

Si vull que les coses funcionin ha d'haver una contraprestació, a un preu correcte però hi ha de ser. Grècia no és l'exemple gràcies.

Anònim ha dit...

Dins del temps de trasbordament també serveix per a fer servir a una línia diferent de bus, no només de metro a bus i bus a metro. Pots agafar fins a 4 busos diferents (3 trasbordaments) dins de la hora i quart.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que a Atenes ja passava abans, igual que ha passat a Nàpols des de sempre

promoció T-11 ha dit...

Quan valides la targeta fins a 3 cops, si estàs dins el marge de temps, s'et comptabilitza com un mateix trajecte.

Carme ha dit...

L’empresa encarregada de la confecció de la nova uniformitat que hauran de dur els Mossos d’Esquadra a partir d’aquest any 2012 és TEXTIL SEU S.A. amb adreça a C/ Llorenç Tomàs i Costa, 58 de la localitat de La Seu d'Urgell. ALBERT BATALLA SISCART és l'alcalde d’aquesta localitat des de l’any 2008. El Cos de Mossos d’Esquadra no canvia la seva uniformitat des de l’any 1983, i ara en plena retellada es decideix fer aquest canvi. Doncs bé, dona la CASUALITAT que l’administrador de TEXTIL SEU S.A. i el molt honorable ALBERT BATALLA SISCART són GERMANS. La GENERALITAT pagarà per cada polo nou 48 euros, i son fabricats al MARROC i THAILANDIA NO A LES RETALLADES A MOSSOS NI A CAP LLOC!!

Anònim ha dit...

Excelente accion, totalmente legal....No implicara muchos descuentos, pero es la forma de que todo el mundo pueda compensar de alguna manera el coste de subida del billete... con un billete mas, que supone un 10% del coste total de la tarjeta T10

Anònim ha dit...

Reclam per a T-20!! Algú agafa cada dia el rodalies a Arc de triomf o un autobús pels voltants (Passeig Lluís Companys)? Jo arribo a Arc de triomf amb metro cada dia per allà 3/4 de 9 (08:45). Si hi ha algú algú que agafi el tren o el bus en aquesta zona i en aquesta hora; podríem compartir "T-20"!
L'altra opció és algú que arribi a 2/4 de 9 a Passeig Sant Antoni amb algun bus.
Si algú compleix aquestes característiques que es posi en contacte amb mi:
xiu_xiu@hotmail.com

Anònim ha dit...

fantàstic!! la imaginació al poder. Gràcies per aquesta gran idea. A Rubí, la gent d'ICV-EUiA farem una acció d'informació i mobilització la setmana vinent sobre el preu dels transport públic amb els usuaris dels Ferrocarrils. Si no us fa res, també instarem la gent a afegir-se a la T11

Anònim ha dit...

Faran que no coincideixin les hores o que els transports vingin més tard o més d'hora. És una bona idea, però a Espanya les bones idees no funcionen...

Segurament promobilletes acabarà sent il·legal o si es legal TMB voldrà cobrar comissions per cada bitllet que es ven amb descompte (pagat dos cops) també vaig sentir rumors (espero que només siguin rumors)de que volien fer que el tiquet fos unipersonal i intransferible, és a dir no pots picar tu i els teus amics amb el mateix bitllet, cada un pica el seu.

Anònim ha dit...

En vez de no poner nada... pregunta lo que no ves claro...

Anònim ha dit...

Enhorabona per la genial iniciativa!!! Felicitat per posar en valor la cretivitat ciutadana!!! Jo faré per enrecordarme de deixar la T-10 esgotada a disposició d'un/a altre/a usuari/a. Salu2

Anònim ha dit...

Ayer compartí mi primera T-11 :-).. Me gusta esta iniciativa porque es constructiva, une a las persoanas, nos hace compartir, es pacífica pero muy reivindicativa y puede tener efectos poderosos si se expande!

Anònim ha dit...

solo quería decir que es una idea realmente genial! muchas gracias! voy a empezar a hacerlo yo también, espero que la gente siga esta iniciativa! :)

Anònim ha dit...

Felicitaciones a las millones de neuronas que intentan economizar el transporte público a miles de usuarios. Recomendaría que traduzcan esta página en varios idiomas (CASTELLANO-INGLES)ya que la mayoría de extranjeros son usuarios de transportes públicos y podrían unirse a este ¨genial sistema¨. Yo también prefiero PREGUNTAR QUIEN QUIERE LA TARJETA CON EL ULTIMO VIAJE por evitar que pase el tiempo (1hora y 15') pienso imprimir la página de información y ponerlo en lugares visibles para más informacion. T11, T51 y así sucesivamente. Gracias y MANTENERNOS INFORMADOS.

Anònim ha dit...

Això del canvi d'uniformes és pura demagògia... que no canvïin el model d'uniforme no vol dir que no els donin un o dos equipaments nous cada any o cada dos anys. I si és així, què més te que canvïin o no el disseny? Es per flipar que es manipuli així a la gent...

Anònim ha dit...

En vez de ponerlo en la parada de bus y que se agote el tiempo del transbordo, preguntaré si la quieren a las personas que haya esperando en la parada. Es mas, cuando utilizo una t50/30 y no he agotado los 50 viajes y ese dia es el ultimo siempre pregunto si alguien la quiere utilizar.

Muy buena idea!

Anònim ha dit...

Molt bé, així conseguirem que la xarxa de transports sigui encara més deficitaria i que hagin de continuar pujant preus. Felicitats.

promoció T-11 ha dit...

El concepte de servei deficitari no hauria de tenir sentit quan parlem d'un servei públic. El transport públic, com l'ensenyament, o la sanitat sempre haurà de rebre diners dels pressupostos de les administracions i malament el dia que no sigui així.
I els pressupostos públics s'haurian de nutrir d'una correcte política tributària progressiva.

Anònim ha dit...

FELICITATS!!! Jo utilitzo 50-30...la convertiré en 51-30!

Anònim ha dit...

Es mes simple.

Ctrl + c

Ctrl + v

Anònim ha dit...

Molts ànims! Llegiu també la indignació d'un ànec a http://ducktorrat.blogspot.com

Anònim ha dit...

Aixó que dius ès una xorrada, no és més que aprofitar al màxim un viatge ja pagat, tontaina.

Anònim ha dit...

Bonissima idea, es fatàstic veure com de forma natural, la societat és mes capaç d'arribar a acords que els pol'itics. Endavant amb aquests tipus d'iniciatives, la societat tenim la força real.
VISCA LA TERRA !!!

Anònim ha dit...

Hola!
Avui li he donat la meva T-11 a una senyora a L'Hospitalet, ja que visc a Barcelona però treballo allà. He penjat el full explicatiu a la parada dek costat de la RENFE!
Espero que s'extengui aquesta iniciativa perquè és reivindicativa i solidària. I a sobre, original!
Petició: full explicatiu en castellà!
Gràcies!

Anònim ha dit...

I tb és vàlid per la Renfe, encara que aquesta pots viatjar en tots els trens,, però si surts, ja no pots entrar.

Anònim ha dit...

Sabieu que el "preu de cost" d'un viatge en trasport públic seria de gairebé 11 euros sense subvencions? Resteu el que val un bitllet senzill i sabreu quina és la part subvencionada per les administracions; és a dir, gairbé el 90% del cost real d'un bitllet està subvencionat. I la sangonera que suposa el frau, la gent que es cola i no paga? Fem patrulles (cíviques per descomtat!) per denunciar els qui no paguen? Evidentment amb cap finalitat repressora, sinó de solidaritat amb els ciutadans compromesos que sí paguem. Mai no se us ha quedat cara d'idiota en veure com vosaltres pagueu i el de darrera es cola per la cara? Per cert, els qui es colen responen a un estereotip social determinat... i alguna cosa més que això... que per la tonteria del políticament correcte no podem dir en veu alta, però que tots i totes us imagineu que vull dir amb això. Més vergonyosa trobo la zonificació actual. Per què Castelldefels és zona 1 a 25 km. de plaça Catalunya i la UAB és zona 2 a 21 km. del mateix lloc?

Anònim ha dit...

Bona iniciativa... tot i que encara no he vist cap tarja a les marquesines de bus.
Volia plantejar un dubte que tinc, a veure si algu m'ho pot resoldre.
Des de la primera validació d'un viatge tenim 1h15m per... :
a) ... fer el darrer transbordament. Es a dir, passada 1h14m podriem marcar l'últim transbordament i arribar a destinació passada 1h40m.
b) ... fer tot el viatge. Es a dir, abans de 1h15m hem fet els transbordaments necessaris i hem baixat del darrer mitjà de transport.

Gràcies

Anònim ha dit...

> "Mai no se us ha quedat cara d'idiota en veure com vosaltres pagueu i el de
> darrera es cola per la cara?"

Suposo que vols dir als nous sistemes d'accés que son com unes portes que s'obren lateralment. Jo el que faig és passar, i m'aturo a esperar que es tanquin les portes. Les vegades que algú intenta passar darrera meu amb el meu viatge, li foto el colze i l'impedeixo entrar. Això sí, reconec que he hagut de fer una mica de força en algunes ocasions, quan m'he trobat els paràsits més insistents.

Anònim ha dit...

L'enhorabona per la idea.. ho poso en pràctica!! Felicitats

Anònim ha dit...

que més os dona si es colen o n?,la multa será per ells no per vosaltres. sigueu més comprensius amb la gent que no té massas diners,y discrepo amb lo dels estereotips, jo he vist colar-se a gent gran, gent amb americana, y nois joves de cualsevol clase social.

Don Toni ha dit...

A mi no m'importa que es colin darrere meu

Don Toni ha dit...

I "subvencionar subvencionar". Més bé ho financem entre tots i em sembla molt bé, per alguna cosa és públic.

Anònim ha dit...

Felicitacions per la bona idea, jo penso que està molt bé ser solidari amb tots els ciutadans de la ciutat. De vegades l'únic que ens falta a tots es justament això ser mes empàtics i solidaris amb la gent i per això penso que està molt bé el que proposeu, jo ho faré sempre que pugui. :-)

Anònim ha dit...

¿que què més ens dóna si es colen?... doncs mira:
1) és un greuge comparatiu amb els que paguem. Si els que entressin colant-se rebessin tots o un alt percentatge la seva multa corresponent, estaria tranquil. Però pots constatar fàcilment que el percentatge de gent multada és infim respecte tots els que es colen.
2) si algú no té diners suficients per agafar el transport públic, doncs, realment, és una llàstima. Es injust que a la societat s'arribi a aquests extrems en alguns casos. Si és estrictament necessari fer el viatge en transport públic, es pot demanar a la parada del bus, o a l'entrada del metro els diners pel viatge. Si no, es va caminant.
3) estic d'acord que puntualment hauràs vist gent de qualsevol classe i edat colant-se. Però, mirant-nos-ho estadísticament, a mesura que baixa l'edat es colen més, i a mesura que baixa la classe social també. No sé si algú estarà d'acord amb aquesta llista:
BUS --> classe social mitjana - alta --> gairebé ningú es cola
METRO --> classe social mitjana - baixa --> nivells de "colaments" moderats
RODALIES --> classe social mitjana - baixa(predominant) --> és un no parar de "colaments" continus

Ara mateix hi ha unes normes, i les normes estàn per a complir-se. Donat que creiem que el preu s'ha tornat molt elevat, apareixen moviments de protesta com intents de "vagues de transport públic" o aquesta mateixa web.

¿Què et semblaria si, algun dia que necessités menjar i no pogués comprar-lo, entrés a casa teva a agafar-ne? El "modus operandi" seria el mateix que al metro: jo passaria darrera teu a l'obrir tu la porta, i quan la tanquessis ja seria dins. Llavors et diria: "Tranquil, només entro a agafar una mica de carn. Total, si em multen serà a mi, no a tu".

Anònim ha dit...

He viatjat gratis amb una T-11. M'ha fet molta il.lusió. Me l'ha donat una noia a la parada de bus de Plaça Universitat.

Anònim ha dit...

Molt bona iniciativa. ¿Podríais traducir este blog al castellano y al inglés? Cuanta más gente pueda entender en qué consiste, más personas saldremos beneficiadas!

promoció T-11 ha dit...

Estamos en ello

Anònim ha dit...

Aprèn catala!

Anònim ha dit...

Em sembla genial!! Avui mateix ho he fet. Se m'ha acabat la T-10 en el meu trajecte en bus a Viladecans i li he passat la targeta a una senyora que esperava una altra línia de bus. S'ha quedat bocabadada!!

mireia ha dit...

molt bona idea.
Recordeu que amb la 50/30 podem fer el mateix o més. Pq potser coincideix un mes que la targeta s'acabarà el diumenge i un la utilitza per última vegada un divendres. AMb lo qual la pots deixar a un lloc visible pq algú la utilitzi el dissabte o diumenge. HO hauríeu d'afegir. A més qui la deixi podria escriure a la targeta fins quan serveix.

Anònim ha dit...

I tu a ser una mica més tolerant :D

promoció T-11 ha dit...

Gràcies per la teva aportació

Renatta ha dit...

Me encanta!!! Genial idea y MUCHAS GRACIAS por compartirlo!!!

Anònim ha dit...

Hay que aprovechar a usarla rápido, porque tienen previsto cambiar las tarjetas este año!!. Os paso el link de la noticia. De manera resumida dice que van a hacer una nueva tarjeta con chip, recargable, con la "excusa" de ahorrar papel para tenernos controlados y saber a dónde va cada uno. Además, si la tarjeta es personal y tiene nuestros datos, no podremos intercambiarla como esta web propone.

http://www.lavanguardia.com/encatala/20120117/54244522943/el-transport-public-perd-20-milions-a-l-any-pels-usuaris-que-s-hi-colen.html

promoció T-11 ha dit...

La T-10 és un títol multipersonal (amb una sola targeta poden validar varies persones que viatgin juntes). Això és dificil que ho canviin.

Salva ha dit...

Ajudeume. He creat una proposta de recollida de firmes virtuals en contra de la pujada de preus:

http://actuable.es/peticiones/a-favor-la-reduccion-del-precio-los-titulos-transporte

Gràcies!!!

Salva ha dit...

Per cert, dir-vos que ahir vaig veure com algú havia dipositat una T11 a la parada de metro de Tarragona, de la línia 3 de Metro. Esperem que tot segueixi així!

Anònim ha dit...

El transporte publico español, y me atrevería a decir Europeo, es una vergüenza. Y caro de coj....
Estuve en Manhattan en el 2008. Y para movernos, utilizamos exclusivamente el metro. (27 lineas y casi 400 km de vías + autobuses) Las tarjetas de plástico y recargables. ¿¿Los precios?? De risa. Toda la semana transporte ILIMITADO por 20 dolares. al cambio unos 14 euros (sueldo mínimo de la epoca 1200 dólares). http://www.nuevayork.net/metrocard.

Yo, aquí en Barna, ya me gasto 28,50 al mes solo haciendo los 28 viajes de ida y vuelta al curro. Y eso sin salirme de la zona 1....... :-(

(del sueldo ya ni hablamos)

Lo dicho vergonzoso!!!

¡¡¡Muy buena iniciativa esta de la T-11!!!!

Anònim ha dit...

1er de tot, FELICITATS per donar visibilitat i promocionar públicament aquesta acció que potser a més d'un ja se li havia acudit.
I en 2on. lloc, una correcció a la vostra informació que pengeu en 1era. plana: l'augment de la t-10 que passa de 8.25 a 9.25 eur (1 eur. d'augment) no és d'un 12% sinó d'un 10.81%.
Intenteu ser més exactes amb les dades perquè sinó perdeu credibilitat.
En tot cas, us FELICITO un altre cop per la vostra iniciativa!
Xavi.

promoció T-11 ha dit...

Gràcies pel interès per millorar aquesta iniciativa però l'augment de la T-10 és exacatament d'un 12,12%, per tant ja és correcte la informació que donem.

Anònim ha dit...

Muy bien y muy bien!
No sé bien cómo funciona el twiter y esas cosas de aviso inmediato, pero se podía hacer un #T11 para decir dónde hay una. Es una idea.
Gracias por esta iniciativa!
Salud,
César

Anònim ha dit...

Bona iniciativa per que sorti a la llum el que molts ja fem, de una T-10 treure 14 o mes viatjes.

Anònim ha dit...

Felicitats per la idea!
això ha de crear ressò, avui l'espai internet de tv3 han parlat de vosaltres.
Molt bona iniciativa

Salut!

Anònim ha dit...

En aquest cas la pots deixar a una parada de bus propera. De metro a bus sí que funciona

Anònim ha dit...

Perquè no llegeixes abans de preguntar? La T-10 té dret a transbordament durant 1:15, això vol dir que, encara que estigui esgotat, en una hora i 15 minuts pots canviar de linia tantes vegades com vulguis, i és a partir d'aquí d'on surgeix la idea.

Anònim ha dit...

grazie mille! :)

Anònim ha dit...

Si es de metro a bus, o de bus a metro, o de bus a bus de linia diferent; en tots els 3 casos s'efectuarà la validació dintre de la hora i quart, encara que la T-10 estigui esgotada.

Anònim ha dit...

Has anat de llest i l'has espifiat... Efectivament, l'augment és d'un 12,12121212...% --> ((9,25 - 8,25)/8,25)x100
Repassa mates...

Anònim ha dit...

Jo faré el títol esgotat. Pere.

Anònim ha dit...

Tota idea encaminada a combatre el que ens volen imposar és bona. Avui mateix començaré a fer-ho

Sílvia Casorrán ha dit...

Tinc una amiga que ja ha fet servir la seva primera T-11!!!
Algú s'anima a crear una aplicació per indicar amb el mòbil on les deixem?!
Crec que es pot fer a partir d'aquí... https://crowdmap.com/mhi
Gràcies per la iniciativa!!

Borja ha dit...

Em sembla una idea genial. Les protestes pacífiques i verbals són necessàries per posar en coneixement de la societat que hi ha persones en desacord amb una situació concreta. Però per que aquestes portestes siguin efectives no n'hi ha prou amb l'expressió, calen inicatives col·lectives i específiques. La T-11 és un moviment senzill, solidari i que pot tocar simbòlicament la butxaca de TMB. Tant de bo el moviment 15-M hagués gaudit de més iniciatives factibles com aquesta i tant de bo que tot plegat serveixi per alguna cosa.

Anònim ha dit...

Si ho feu amb el bus, pòseu T-11 EXCEPTE BUS 9, PER EXEMPLE. Jo ho vaig fer la setmana passada, però si no posem quin bushem agafat nosaltres la persona que s'emporti la targeta potser agafa el mateix bus i no la pot fer servir

Anònim ha dit...

Es muy triste pensar en "los aprovechaos" que decís, que simplemente viajaran gratis uno de cada diez viajes y si entra dentro de esa hora y cuarto, y no pensar que el precio del transporte publico en un lugar donde el sueldo min. interprofesional son escasos 600 euros, además ahora congelado hasta a saber cuando, es abusivo de verdad, si no pensad cuantas horas a la semana trabajais solo para pagar el transporte, en serio que pensar en esos "aprovechaos" es de mentes enfermas en el mejor de los casos.

Món ha dit...

Si entiendo bien lo que dice el último mensaje, durante un período de uno o dos años convivirán los uniformes viejos con los nuevos. La única forma de que el cambio de uniformes no implicara un coste añadido al del mantenimiento del uniforme actual implica el agotamiento de los ciclos de vida de los uniformes actuales (incluidos los inventarios existentes), y yo dudo sinceramente que a todos los mossos les corresponda el cambio de equipación simultaneamente.

Si este cambio de uniformes está sustentado sobre un estudio serio bajo el cual no se gaste ni un Euro adicional de las arcas públicas, ya me parece bien, en caso contrario me parecería mejor que escucharan los que los sindicatos correspondientes solicitan en cuanto a elementos de seguridad.

Anònim ha dit...

De fet, la 50/30 encara te mes potencial. Penseu que molta gent no arriba a gastar els 50 viatges, de manera que acaba "llençant-ne" 4 o 5. Si algu que ve de Sabadell a Barcelona fes el seu ultim viatge (el 45, p.ex) pq li caduca aquell dia, la dona al que va cap a Sabadell i aquest quan arriba a Sabadell, li dona al que va cap a Barcelona.. es podrien arribar a aprofitar, en el millor dels casos mes de 5 viatges.

Anònim ha dit...

A Grècia la gent paga el metro com a Berlin o Londres. Senzillament, quan portes un passi mensual entres sense dir res a ningú. Es presuposa que has pagat. De fet, no hi tanta mentalitat de "xoricet ibèric" com ens fan creure.
La desgràcia que els ha caigut a sobre l'han provocada interessos bancaris internacionals...

Anònim ha dit...

jo gent com sou, que si no serveix per a res, que si tal que si qual. Està clar que amb això sol no anem enlloc, però és una idea! No és la única cosa que es pot fer, ni és l'única que s'ha de fer! jo la veig més com un complement a altres tipus d'acció. Sobretot l'acció directa i públicament noviolenta i la difussió d'informació és la que cal fer. MEs endavant (espero que sigui aviat) ha de venir la vaga de transport ben publicitada i efectiva! La T-11, T-20 i altres, un complement, simplement un complement. Per a mí, el més interessant de la iniciativa és que baixar del metro i del bus i donar la targeta a qui arriba, és una mostra de solidaritat molt important i genial, que fa que parlar i pensar a la gent. I trobar mil targetes al banc de la parada o a l'entrada del metro, són tan efectives com una enganxina o una pancarta, no embruten!!

Anònim ha dit...

no se ni pq em molesto a contestar pero es q porto llegits molts comentaris, i flipo amb legoisme q es despren dalguns comentaris (afortunadament prevalen els positius). realment creus comparable colarse al metro q robar?? el cost del transport public es el mateix si viatgen 10 q si viatgen 1000. q es coli algu darrere teu no perjudica a ningu! si ho fa pq no pot pagarho em sembla perfectament comprensible i si ho fa pq prefereix gastarse els diners en una altra cosa es el seu problema, no soc ningu per jutjar les seves decisions. afegir al comentari q m'encanta aquesta iniciativa!! demostra consciencia colectiva, millora laltruisme i fomenta les relacions socials!!! fare molta difusio daq idea!! gracies!! app pel mb per trobar companys de T-20 molaria! perdoney per les faltes dortografia i la falta daccents i apostrofs, escric des del mb... i em costa...

Anònim ha dit...

Yo no creo que haya que dejar la tarjeta en ninguna parte visible, simplemente se te acaba y al salir se la das a la primera chica guapa con la que te cruces, por decir algo, o al chico o a quién te caiga bien o a quién tenga cara de necesitarla o... a quién te dé la gana, vamos, pero haces una entrega personalizada acompañada de una sonrisa cómplice y así, pues nos vamos sonriendo unos a otros en estos tiempos aciagos.

Salva ha dit...

Sisplau! Firmeu aqui i passeu-ho!!http://actuable.es/peticiones/a-favor-la-reduccion-del-precio-los-titulos-transporte

Anònim ha dit...

utilizo la t 10 cada dia y la pasare a t 11 , y si esto no acaba de tocarles la moral, tendremos que pensar en 24 horas utilizando el transporte publico sin t 10 ni t de ninguna clase, eso si les puede doler un poco mas

Anònim ha dit...

No fa falta anar fins a Atenas, si agafeu el TRAM o el METRO al barri de Sant Roc - Badalona, veure com la gran majoria (NO TOTHOM) no paguen res. I els revisors, segons la raça o ètnia que siguis,no diuen ni muuuuu. Sempre hem de pagar justos per ...

Geoda ha dit...

M´apunto a utilitzar la T11.
Ahir vaig penjar aquesta web en un foro per donar la màxima difucció a la idea.

jorge ha dit...

Yo hago esto que dices...

Anònim ha dit...

Doncs jo aquest matí, he acabat la t-10 i al baixar a la parada de Diagonal / Passeig de Gràcia, he alçat la mà amb el bitllet i he preguntat si algú volia aprofitar el meu viatge. Ningú m'ha contestat i a més em miraven com dient 'què diu el sonat aquest?' En fi... deurien anar sobrats de diners...

Anònim ha dit...

Heu tingut molt bona idea.

Jo uso la tarja rosa però sino el faria, lo vaig sentir diumenge passat a TV3 i em va agradar.

La tarja rosa (la gratuita) també la han pujat força aquest any.

La veritat és una vergonya. N'hi ha menys serveis, fan més obres, el metro funciona pitjor i a sobre ho pujen.

Anònim ha dit...

En Atenas existe algo muy parecido a la t11 pero sin el nombre.. en las estaciones de bus y metros hay billetes que se pueden reutilizar. Pero ellos lo hacían más vistoso y a gritos antes de bajar caía un: quién no tiene billete? y la t11 pasa del que paga al que se cuela, de mano en mano. O incluso los dejaban arriba de la máquina para validarlos. Pero se ve que es de sde hace muchos años, que no es nada nuevo. Y que de hecho existe una ley que prohibe el intercambio de billetes (está impresa en el reverso de los billetes). Es interesante.. Saludos!

Anònim ha dit...

Avui he fet la meva primera T-11!! Però no he seguit el procediment que comenteu a la web, l'he donat directament a una persona i li he comentat en què consisteix la iniciativa i l'he convidat a què ho fes a partir d'ara. Ha estat molt agraïda i crec que les dues hem començat el dia amb un somriure.
Malgrat la bona feina aque esteu fent i la difusió, crec que gran part dels usuaris de transport públic, si veuen una targeta a les parades de bus o entrades de metro no sabran que és una T-11, i per tant, moltes es "perdran". Per tant, convido a tothom a què la donin directament a algú, de moment. I quan la iniciativa estigui més estesa, ja fer-ho pel procediment que s'havia plantejat inicialment. A més, pots aprofitar el contacte amb el/la destinatari de la teva T-11 per explicar-li com funciona i segur que estarà agraït pel teu gest i a partir d'ara ho durà a terme també.

Anònim ha dit...

No estic gens d'acord amb tu.

En canvi si que ho estic amb Vde Vendetta. Si no ens movem i ho fem units i unides no aconseguirem mai rés.

Fa falta optimisme i no pessimisme. Fa falta proposar noves i bones idees com aquesta i no, posar pals a les rodes.

«El més antic ‹Més antic   1 – 200 de 253   Més nou› El més recent»